سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حنیف غفاری در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، درباره اعتراف اندیشکده های خارجی به افول آمریکا اظهار داشت: فرآیند افول آمریکا از مدتها قبل آغاز شده به ویژه پس از پایان دوران جنگ سرد بسیاری از استراتژیست ها و نظریه پردازان آمریکا اذعان کردند آمریکا دیگر قدرت برتر، مطلق و تعیین کننده در نظام بین الملل نیست و نخواهد بود.
وی افزود: همچنین افرادی نظیر کارتر و کلینتون اذعان کرده بودند که مقامات آمریکایی باید واقعیت جاری در نظام بین الملل و مناسبات قدرت را بپذیرند.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: همچنین در زیرساخت آن آمریکا و معادلات بنیادی و اجتماعی هم تحولاتی در دهه های اخیر رخ داده که نقطه آشکار سازی این تحولات اعتراضاتی است که در آمریکا شاهد آن بودیم.
غفاری تصریح کرد: ابتدا اعتراضاتی که در خصوص قتل جورج فلوید که توسط پلیس فدرال انجام گرفت و سپس اعتراضاتی که در فیلادلفیا شکل گرفت که نشان میدهد شهروندان آمریکایی دیگر صرفا نسبت به معادلات روبنایی در آمریکا معترض نیستند بلکه مناسبات و معادلات زیربنایی در این کشور را مورد هدف خشم و اعتراض خود قرار داده اند و خواستار گذار به یک سیستم جدید هستند و نه به یک سیاستمدار جدید.
وی عنوان کرد: بی دلیل نیست که نظرسنجی های جدید آمریکا نیز نشان میدهد محبوبیت ترامپ و جوبایدن دو نامزد ریاست جمهوری در بین افکار عمومی هر دو زیر ۵۰ درصد است فارغ از اینکه میخواهند به چه فردی رای دهند.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: این مسئله به خوبی نشان می دهد حتی در صورت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مشخص شدن برنده نهایی انتخابات که خود آن نیز مولد تنش و بحران دیگری در آمریکا خواهد بود اعتراضات شهروندان آمریکایی نسبت به معادلات زیرساختی آمریکا و مناسبات جاری این کشور متوقف نخواهد شد و حتی اوج خواهد گرفت.
غفاری گفت: آن طور که مسلم است و بارها اعلام شده و تحلیلگران مناسبات اجتماعی و جامعه شناسان آمریکا هشدار داده بودند شهروندان خواستار جایگزینی یک ساختار جدید هستند که در آن تبعیض اقتصادی، اجتماعی و نژادی نباشد و هزینههای آمریکا صرف لشکرکشی و مداخله در دیگر نقاط جهان نشود.
وی افزود: اگرچه ترامپ در سال ۲۰۱۶ به دروغ شعارهایی سر داد مبنی بر اینکه ما میخواهیم به داخل مرزهای آمریکا تکیه کنیم و میخواهیم آمریکا را از درون قوی کنیم اما شاهدیم نه تنها ماجراجوییهای آمریکا در نقاط مختلف اعم از آمریکای لاتین، غرب و شرق آسیا و اروپا متوقف نشد بلکه آمریکا بحرانهای دیگری در نظام بین الملل خلق کرد.
غفاری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مناسبات داخلی آمریکا بین مردم و حاکمیت نه تنها مستحکمتر نشد بلکه سست تر هم شده و این فرآیندی است که در آینده هم ادامه خواهد داشت و نقطه توقف آن انتخابات ریاست جمهوری نخواهد بود.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: بلکه یکی از نقاط آشکارسازی و نقاطی که به عنوان یک کاتالیزور این روند را تسریع میکند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است که پس از آن شاهد تحقق مولفههای آمریکای بیثبات خواهیم بود.
انتهای پیام/